Lecxit, lectura per a l’èxit educatiu

lexic-explicacio

Mentre buscava feina d emestra vaig arribar un dia a una associació que demanava voluntaris per ajudar als alumnes a millorar en la seva comprensió lectora. Em va semblar molt interessant i vaig decidir incriure’m, i la veritat és que és un programa molt interessant i preparat i em sento realment plena i útil fent aquest voluntariat.

Per això he pensat en compartir la informació que ofereixen a la web sobre de què tracta aquest programa:

“Què és LECXIT?
LECXIT vol millorar la comprensió lectora dels infants involucrant escoles, famílies i voluntariat.

LECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i nenes que participen en el programa. El projecte es va iniciar el curs 2011-2012 i aquest curs es durà a terme en 20 escoles d’arreu de Catalunya.

Com funciona?
LECXIT funciona gràcies a la col•laboració dels voluntaris i voluntàries, que acompanyen els infants en la lectura amb una tutoria individual per setmana. També és clau la participació de les escoles, amb les quals es creen ponts pedagògics, i de les famílies, que disposen de material de suport per incentivar la lectura a casa. El projecte estableix vincles amb entitats de l’entorn de l’escola, com entitats culturals i socials, biblioteques o mitjans de comunicació locals, per fer el teixit local partícip d’aquest procés.

Les tutories individuals parteixen dels interessos dels nens i nenes per estimular la lectura. Els voluntaris reben una formació abans d’iniciar les sessions de lectura, però adapten les activitats als interessos de cada infant, per tal de fer la lectura agradable i establir una relació de confiança. Els infants que han participat en el programa el valoren molt positivament.”

Per ajudar-te a millorar la comprenssió lectora dels infants, realitzen una formació amb idees i jocs que pots utilitzar durant les classes.

Si us interessa, sempre necessiten gent!

Aquí teniu la web per a més informació i per poder-vos inscriure

Anuncios

Comentem-ho

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s